Úvod > O nás > Média > Tiskové zprávy > Fio banka zvyšuje bezpečnost platebních karet

Fio banka zvyšuje bezpečnost platebních karet

29.11.2016 09:52

Fio banka zavádí další ochranný prvek platebních karet, nově budou klienti potvrzovat platby kartou na internetu pomocí autorizačních SMS zpráv. V Internetbankingu si jednoduše nastaví k platební kartě telefonní číslo, na které jim budou zprávy chodit. Banka službu 3D Secure postupně spustí na všech svých kartách.

Služba 3D Secure zvyšuje bezpečnost platebních karet při placení na internetu. Klientům po zadání platby přijde ověřovací SMS zpráva s autorizačním kódem, bez kterého se transakce neprovede. Fio banka službu postupně spustí na všech kartách a klienti se s ní setkají při platbě skoro všech částek. Novinka bude nejprve fungovat v přechodném dvouměsíčním období, během kterého budou mít čas si v Internetbankingu nastavit telefonní číslo, na které jim budou autorizační zprávy chodit. Po jeho skončení už bude ve všech e-shopech, které 3D Secure podporují, vyžadováno ověření platby autorizačním kódem. Celý proces funguje prakticky stejně jako potvrzení transakcí v Internetbankingu.

„Zaplatit kartou na internetu je velice snadné, což s sebou ale také nese zvýšené riziko zneužití. Proto jsme se rozhodli zavést službu 3D Secure, která našim klientům pomůže přesně sledovat a potvrzovat online transakce provedené jejich platební kartou. Spolu s možností libovolně a zdarma měnit limity platebních karet se jedná o další důležitý bezpečnostní prvek, kterým chráníme peníze našich klientů. Věříme, že to ocení,“ dodává Ján Franek, tiskový mluvčí Fio banky.

Kompletní informace o tom, jak funguje 3D Secure, najdete zde.