Úvod > O nás > Média > Tiskové zprávy > Fio banka zvyšuje úrokové sazby o 0,1 %

Fio banka zvyšuje úrokové sazby o 0,1 %

20.9.2018 11:30

Nárůstem úrokové sazby o 0,1 % pro spořicí účty i termínované vklady reaguje česká Fio banka na rostoucí úrokové sazby na trhu. V případě spořicího účtu Fio konto tak nabízí svým klientům možnost vyššího úroku při zachování okamžité dostupnosti uložených peněz.

Fio banka reflektuje rostoucí úrokové sazby na trhu a zatraktivňuje svůj vlajkový spořicí produkt. Rozhodla se tedy navýšit roční úrokovou sazbu spořicího Fio konta v českých korunách pro fyzické osoby na 0,25 % a pro právnické osoby na 0,15 %. Jako jedna z mála nabídek na trhu není úroková sazba omezena maximálním vkladem. Účet, který je bez poplatků za založení i vedení, se tak nyní stává ještě výhodnějším. Prostředky na účtu nejsou nijak vázané a lze je kdykoliv použít – vybrat v hotovosti, převést na přiřazený běžný účet nebo zaplatit platební kartou.

Vedle spořícího Fio konta navyšuje Fio banka i úrokové sazby na termínovaných vkladech, kde je možné dosáhnout na roční úrokovou sazbu až 0,6 %. I termínované vklady u Fio banky jsou bez poplatků a jedná se tak o vhodný způsob uložení volných peněz na delší dobu.

„Úrokové sazby se dlouhou dobu nehýbaly nebo šly spíš směrem dolů. Jsme rádi, že je opět můžeme nechat růst a nabídnout našim klientům výhodnější úročení, zvlášť když maximální výši vkladu nijak neomezujeme,“ dodává Jan Bláha, obchodní ředitel Fio banky.

USD22,0627823,19422