Úvod > O nás > Média > Tiskové zprávy > Fio banka nabízí vlastní podílové fondy

Fio banka nabízí vlastní podílové fondy

24.10.2018 10:58

Česká Fio banka obohatila portfolio svých investičních produktů o obchodování s vlastními podílovými fondy. Ty nabízí, z hlediska poměru výnosů a rizika, rozumný kompromis mezi spořicími účty a samostatným obchodováním na akciových trzích.

Možnost investovat do podílových fondů ocení začínající i zkušení investoři, kterým může sloužit jako doplněk jejich portfolia. O nákup a správu fondů se totiž stará tým profesionálních makléřů, a klient tak může jen v klidu sledovat, jak jeho investice pracuje. Díky možnosti investovat pravidelně menší částky, a to již od 300 Kč měsíčně, představují podílové fondy optimální formu dlouhodobého zhodnocování úspor. Jak už je u Fio banky zvykem, za nákup podílových fondů se neplatí žádné vstupní poplatky. Zdarma je také zřízení a vedení investičního účtu, stejně jako používání aplikace e-Broker, přes kterou lze investiční fondy nakupovat a prodávat. Pro podílové fondy byl zřízen i zcela nový web www.fiofondy.cz.

„Jako největší online broker v České republice i na Slovensku jsme se rozhodli využít naše mnohaleté zkušenosti a založit vlastní investiční společnost. Díky tomu můžeme klientům nabídnout podílové fondy přesně takové, jaké je chceme. Zároveň ctíme naší dlouhodobou filozofii a naši klienti mohou investovat bez zbytečných poplatků. Akciové portfolio vnímáme jako vhodný nástroj pro dlouhodobé investování a odkládání spotřeby do důchodového věku. Věříme, že investiční fondy osloví naše stávající klienty, ale i další, kteří by se sami na vlastní pěst investovat neodvážili. Společně s námi si to ale budou moct tzv. osahat a se světem akciových trhů se seznámit a získat první zkušenosti,“ dodává Jan Bláha, obchodní ředitel Fio banky.

Fio banka podílové fondy nabízí prostřednictvím své dceřiné Fio investiční společnosti. Její klienti mohou fondy nakupovat přes aplikaci e-Broker od čtvrtka 25. 10. Ti, kteří ještě nemají obchodní účet si ho mohou nyní nově založit online ve Fio Internetbankingu. Banka chystá možnost investování do podílových fondů implementovat i přímo do internetového bankovnictví.

USD22,1900223,32798