Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > O nás > Média > Tiskové zprávy > Fio podílové fondy slaví první výročí

Fio podílové fondy slaví první výročí

9.12.2019 12:01

Před rokem Fio banka umožnila svým klientům investovat do vlastních podílových fondů a dlouhodobě tak odkládat své úspory. Jeden z fondů dosáhl od začátku roku na zhodnocení téměř 20 %.

Fio banka svým klientům umožňuje investovat do podílových fondů prostřednictvím vlastní investiční aplikace e-Broker, přes pobočky a od září také přes přes internetové bankovnictví. Koupit si podílové listy tak může jednoduše opravdu každý, stačí k tomu jen pár kliknutí. Investování do podílových listů je zcela zdarma, klient může investovat jednorázově od 5 000 Kč nebo zvolit pravidelné odkládání svých úspor do podílových fondů od 300 Kč měsíčně. Více informací o podílových fondech Fio banky lze nalézt na www.fiofondy.cz. Aktuálně Fio banka nabízí dva fondy, Fio globální akciový fond a Fio fond domácího trhu.

Fio fond domácího trhu se zaměřuje na akciové tituly společností z českého trhu, které klienti dobře znají ze svého běžného života. Tyto tituly se vyznačují nadstandardním dividendovým výnosem, čehož fond využívá. Za první rok obchodování tak dosáhl zhodnocení necelých 5 %.

Fio globální akciový fond se orientuje na růstové sektory ekonomiky. Najdete v něm tak firmy například z oblasti technologií nebo zdravotnictví, které mají v portfoliu největší zastoupení. Díky těmto růstovým titulům se fond může pyšnit zhodnocením o 16 % od loňského založení a za tento rok vykazuje dokonce 20% nárůst. 

„Zhodnocení našich fondů po prvním roce fungování vnímáme velmi pozitivně, u Fio globálního fondu dokonce i překonal naše očekávání. Výsledky našich portfolio manažerů potvrzují jejich profesionalitu a věříme, že se našim fondům bude dařit i nadále. Zároveň doufáme, že se nám těmito čísly podaří dalším lidem ukázat, že investice do podílových fondů má smysl. Navíc, když neplatíte žádné vstupní poplatky a nakupovat můžete z pohodlí domova,“ říká Jan Bláha, obchodní ředitel Fio banky.


Fio banka, a.s.
Prohlášení


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,5711625,93484
USD23,0552324,33477
GBP28,7049530,29805
CHF25,3009126,70509
PLN5,682125,99748

Kompletní informace zde