Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Přehled oznámených IPO za minulý týden: DiCE Molecules, ForgeRock, a.k.a Brands, EngageSmart...

Přehled oznámených IPO za minulý týden: DiCE Molecules, ForgeRock, a.k.a Brands, EngageSmart...

30.8.2021 17:15

V minulém týdnu oznámilo své IPO devět amerických společností převážně z oblasti softwaru, ale také léčiv, módy, kosmetiky a potravin. Záměr vstoupit na burzu prostřednictvím speciální akviziční společnosti oznámil magazín Forbes.

Přehled oznámených IPO za minulý týden na americkém trhu
SpolečnostBurza: ticker
DiCE Molecules Holdings
NASDAQ: DICE
ForgeRock
NYSE: FORG
a.k.a Brands Holdings NYSE: AKA
EngageSmart NYSE: ESMT
Toast NYSE: --
Sovos Brands NASDAQ: SOVO
Sterling Check NASDAQ: STER
Freshworks NASDAQ: --
Olaplex Holdings NASDAQ: OLPX

Oznámené emise v týdnu od 23. do 27. srpna (zdroj: Bloomberg)

 

DiCE Molecules Holdings se identifikuje jako farmaceutická společnost, která navrhuje a vyvíjí léky v oblasti imunologie pro pacienty s chronickými chorobami. Více informací o společnosti zde.

ForgeRock je výrobcem softwaru pro ověření identity, který poskytuje po celém světě. Hlavním produktem společnosti je platforma s názvem Forge Identity Platform, která umožňuje společnostem centralizovaně a efektivně spravovat identity a přístup zaměstnanců, zákazníků a vnitřních systémů. Mezi další funkce platformy patří definování pravidel pro hesla či sledování uživatelských aktivit. Více informací o společnosti zde.

a.k.a. Brands spojuje portfolio módních značek, které cílí na mladší generace zákazníků (tzv. mileniály a generaci Z). Své zákazníky popisuje jako příznivce online nakupování a hledání inspirace na sociálních médiích. V současnosti vlastní 4 značky – Princess Polly, Culture Kings, Petal + Pup a Rebdolls. Více informací o společnosti zde.

EngageSmart operuje v oblasti aplikačního softwaru. Zákazníkům nabízí aplikaci, která usnadňuje úkoly jako platby zákazníků, podnikání bez papíru, domlouvání schůzek či prohlížení zákaznické historie. Služba je dostupná globálně. Více informací o společnosti zde.

Toast provozuje v globálním měřítku cloudový software pro restaurace. Účelem softwaru je pomoci restauracím ve zdokonalení jejich provozu, navýšením prodejů a vylepšením lepšího zákaznického zážitku. Více informací o společnosti zde.

Sovos Brands vlastní a průběžně navyšuje portfolio značek potravin a nápojů. V současném portfoliu společnosti se nachází značky Rao´s Homemade, Noosa yoghurt, Birch Benders a Michael Angelo´s. Více informací o společnosti zde.

Sterling Check je společností s technologickým pozadím, která poskytuje služby ověření totožnosti. Zákazníkům po celém světě nabízí cloudovou platformu pro prověřování totožnosti, ověřování osobních a zdravotních údajů a zpracování zaměstnanecké dokumentace vyžadované monitorování rizik. Více informací o společnosti zde.

Freshworks poskytuje malým a středně velkým společnostem software k podpoře zákazníků skrz email, telefon, internetové stránky a sociální sítě. Společnost nabízí software jak pro zákaznickou podporu (kromě přímé podpory zákazníků také podpora prodeje a marketingu) tak pro zaměstnance (správa IT, HR služby). Své služby poskytuje globálně. Více informací o společnosti zde.

Olaplex je mladou společností nabízející produkty pro péči o vlasy, které prodává ve více než 100 zemích po celém světě a mezi její zákazníky se řadí profesionální salóny, prestižní obchody a online obchody. Více informací o společnosti zde.

V minulém týdnu také oznámila záměr vstoupit na burzu prostřednictvím SPAC společnost Forbes.

Zdroj: Bloomberg, DiCE Molecules Holdings, ForgeRock, a.k.a. Brands, EngageSmart, Toast, Sovos Brands, Sterling Check, Freshworks, Olaplex


Matěj Švanda
Fio banka, a.s.
Prohlášení


Matěj Švanda
Fio banka, a.s.
Prohlášení


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,6096025,97540
USD22,7866824,05132
GBP28,7944730,39253
CHF25,2722126,67479
PLN5,712586,02962

Kompletní informace zde