Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Zprávy z burzy > Apple rozšiřuje svoje portfolio služeb, chystá se na streamovací trh a představil kreditní kartu

Apple rozšiřuje svoje portfolio služeb, chystá se na streamovací trh a představil kreditní kartu

26.3.2019 10:43, AAPL

Apple rozšiřuje svoje portfolio služeb, chystá se na streamovací trh a představil kreditní kartu či jednotný systém předplatného médií.

Apple včera představil nové možnosti placení produkty firmy

Apple míří výrazněji do sektoru služeb

Technologický gigant na včerejší prezentaci oznámil nové produkty, které mají firmě napomoci snížit závislost na hlavním produktu - mobilním telefonu iPhone. Tomu v posledních kvartálech klesají čísla prodejů, na což se Tim Cook a spol. snaží reagovat novými produkty.

Apple TV Channels

Jednou ze včera oznámených novinek je vstup na streamovací trh. Apple chce zákazníkům nabídnout jednotný systém předplatného v rámci Apple TV Channels, kdy by klient mohl účty za sledování videí z více platforem platit z jediného. Lídr trhu Netflix sice tuto formu spolupráce s Applem odmítl, HBO, Hulu či Amazon a mnoho dalších streamovacích služeb však na spolupráci kývli. Mimo to chce Apple divákům také nabídnout vlastní televizní tvorbu, když operuje jmény jako Steven Spielberg či Jennifer Aniston.

Jednotný systém předplatného médií

Vcelku podobnou službu chce společnost nabízet také na trhu online čtených médií, kde zavádí systém jednotného předplatného. Klient může za jeden měsíční poplatek využívat neomezené množství nasmlouvaných deníků a časopisů.

Kreditní karta vzniká ve spolupráci s Goldman Sachs

Kreditní karta

Dvě výše zmíněné novinky v oblasti služeb se od Applu čekaly. Naopak překvapením bylo uvedení vlastní platební karty, která vznikla ve spolupráci s Goldman Sachs a MasterCard. Kreditní karta bude součástí aplikace Wallet, přičemž Apple jako výhody prezentuje přehlednost všech transakcí díky příjemnému uživatelskému rozhraní obsahujícímu různé grafy a tabulky plateb. Platební karta je propojena se službou Apple Pay, tudíž je s ní možno platit na bezkontaktních terminálech. V takovém případě firma vrátí 2 % ze zaplacené částky zpět spotřebiteli. V případě platby za produkty Applu se dokonce jedná o 3% cashback. V případě platbou klasickou kartou (z titanu) je cashback pouze 1 %. Služba by měla být dostupná od léta a prozatím se počítá pouze s americkým trhem. O expanzi na další trhy se zatím nepíše.

Akcie Applu dnes v předobchodní fázi posilují o mírných 0,35 %.

Titanová karta od Applu

 Zdroj: Apple; The Financial Times; Hospodářské noviny


František Mašek, Fio banka, a.s.

Související odkazy


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,6096025,97540
USD22,7866824,05132
GBP28,7944730,39253
CHF25,2722126,67479
PLN5,712586,02962

Kompletní informace zde