Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > O nás > Média > Tiskové zprávy > Nová kampaň Fio banky: Dobré zvyky v hlavní roli

Nová kampaň Fio banky: Dobré zvyky v hlavní roli

7.1.2019 09:02

Fio banka před koncem roku spouští novou reklamní kampaň, která staví na dobrých zvycích rozličných kultur a národů v porovnání s dobrými zvyky Fio banky. Ty ve spotech připomínajících přírodopisné dokumenty dává do kontrastu s benefity vlastních produktů. Kreativní koncept připravila agentura Mark/BBDO, režie hrané části spotů se ujal zkušený reklamní režisér Tomáš Bařina.

Nová kampaň české Fio banky s názvem Dobré zvyky dokumentárním stylem divákům s nadsázkou představuje tradiční i ty méně obvyklé rituály světových kultur a srovnává je s výhodami svých bankovních služeb a produktů. Dokazuje tím například to, že ikdyž ve světě je normální ledasco, ve Fio bance je dobrým zvykem mít účet bez poplatků či výhodnou hypotéku. První spoty jsou zaměřené na osobní účet, podnikatelský účet či hypotéku a podíváte se s nimi do Indie, Thajska nebo Peru. Dokumentární záběry doplňuje hraná část spotu, která vtipně navazuje na předchozí dobrý zvyk. Kampaň není postavena na přítomnosti známé tváře, ale hlavně na chytré a jemné nadsázce, kterou suše komentuje Zbyšek Horák.

„Naše nová kampaň seznamuje diváka s roztodivnými zvyky a zároveň akcentuje hlavní výhody našich produktů, které jsou u nás naprosto běžné. Věříme, že lidé se u naší reklamy pobaví, ale zároveň se i něco dozví, proto jsme vsadili na klidnější tón komunikace, který víc než dosavadní zběsilou jízdu připomíná dokumentární filmy. Zároveň jsme vsadili na výrazný vizuální styl, jelikož jsme stále toho názoru, že banka nemusí být jen nudnou institucí,“ říká Jan Bláha, obchodní a marketingový ředitel Fio banky.

„Jsme velmi rádi, že jsme prošli výběrovým řízením Fio banky a mohli tak dát život našemu konceptu Dobré zvyky, který jsme pro banku připravili. S klientem jsme do posledního detailu spoty ladili, aby byl výsledek co nejlepší a věříme, že v reklamní přestávce opravdu vyniknou. Vždyť co je horší, než když si vaši reklamu nikdo nevybaví nebo si ji nedej bože plete s konkurencí. Kombinace dokumentární a hrané části je neotřelá a ve spojení s jemným humorem tvoří ideální mix,“ říká Leon Sverdlin, kreativní ředitel agentury.

Autorem kreativního konceptu je agentura Mark/BBDO, do režisérského křesla usedl Tomáš Bařina, producentem televizních spotů je agentura Boogie Films. Zimní část kampaně začíná již 25. prosince na TV Prima a TV Óčko, podpořená bude bannery a PPC reklamou. Od nového roku budou spoty k vidění na stanicích TV NOVA.


Fio banka, a.s.
Prohlášení


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,6096025,97540
USD22,7866824,05132
GBP28,7944730,39253
CHF25,2722126,67479
PLN5,712586,02962

Kompletní informace zde