Úvod > O nás > Média > Tiskové zprávy > Fio banka má nový spořicí účet a zvyšuje sazby

Fio banka má nový spořicí účet a zvyšuje sazby

7.3.2022 16:23

Fio banka rozšiřuje svou nabídku spořicích účtů pro fyzické osoby o Fio spořicí účet s úrokem 2,5 % pro celou uloženou částku. Také zvyšuje úrok u Fio konta v pásmu do 200 tisíc Kč na 3 %.

„Od začátku roku jsme připravovali náš druhý spořicí účet, který se od stávajícího Fio konta liší tím, že není rozdělený na pásma a má jednotnou úrokovou sazbu pro celou uloženou částku. Ta je u Fio spořicího účtu 2,5 % p.a. Jeho založení je zdarma a je možné na pobočce nebo online v Internetbankingu. Tento produkt je určený opravdu zejména ke spoření, proto k němu nelze založit třeba platební kartu, stejně jako je omezen počet odchozích plateb na účtu“ doplňuje informace o novince obchodní ředitel Jan Bláha.

Fio banka tedy nyní nabízí dva spořicí účty. Oba je možné založit online nebo na pobočce, založení i vedení je zdarma. Sazby těchto účtů jsou platné pro vklady v českých korunách a jsou určeny pro fyzické osoby.

Fio spořicí účet úročí celý vložený vklad sazbou 2,5 %, není možné k němu vydat platební kartu a počet odchozích plateb je omezen na 4 měsíčně.

Fio konto nabízí pásmové úročení. Pásmo do 200 tisíc Kč bude nově úročeno sazbou 3 % p.a. Další sazby a pásma zůstávají nyní beze změny. Vyšší úročení platí pro jeden spořicí účet fyzické osoby. K Fio kontu je možné mít platební kartu a posílat platby bez omezení počtu.