Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > O nás > Média > Tiskové zprávy > Fio banka získala akreditaci k bankovní identitě, ostrý provoz spustí v průběhu března

Fio banka získala akreditaci k bankovní identitě, ostrý provoz spustí v průběhu března

16.3.2022 14:07

Fio banka získala od Ministerstva vnitra akreditaci pro poskytování služeb bankovní identity (Bank ID). Klientům ji bude postupně zpřístupňovat v průběhu března, zájemci se mohou hlásit o přednostní aktivaci.

V první fázi bude Fio banka nabízet možnost využití bankovní identity při přihlašování k digitálním službám státu. Klienti tak získají online přístup například k bodovému hodnocení řidičů, daňovému portálu nebo důchodové kalkulačce. Na druhé čtvrtletí připravuje rozšíření bankovní identity i směrem ke službám soukromých firem z oblasti energetiky, telekomunikací, pojišťoven, e-shopů a jiných.

Aktuálně probíhá pilotní provoz Fio bankovní identity pro zaměstnance, po jeho úspěšném ukončení bude následovat postupné zprovozňování všem klientům. Ti, kteří si přejí službu aktivovat přednostně, mohou nyní požádat o zařazení do prioritního seznamu prostřednictvím služby Fio servis. V ostrém provozu budou moci o urychlené spuštění zažádat i ve svém Internetbankingu. Klientům, kteří Fio bankovní identitu nebudou chtít využívat, umožníme její trvalé vypnutí.

„Rádi oznamujeme, že jsme připraveni klientům začít v brzké době poskytovat další bezplatnou online službu, která jim usnadní život. Její výhodou je, že se lidé nemusí nic nového učit, využijí jen to, co už znají. Stejně snadno, jako se hlásí do svého on-line bankovnictví, se přihlásí i ke službám veřejné správy a později také soukromých firem. A to samozřejmě při maximální ochraně osobních údajů,“ komentuje novinku obchodní ředitel Jan Bláha.


Fio banka, a.s.
Prohlášení


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,5711625,93484
USD23,0552324,33477
GBP28,7049530,29805
CHF25,3009126,70509
PLN5,682125,99748

Kompletní informace zde