Úvod > O nás > Média > Tiskové zprávy > Fio banka získala akreditaci k bankovní identitě, ostrý provoz spustí v průběhu března

16.3.2022 14:07

Fio banka získala od Ministerstva vnitra akreditaci pro poskytování služeb bankovní identity (Bank ID). Klientům ji bude postupně zpřístupňovat v průběhu března, zájemci se mohou hlásit o přednostní aktivaci.

V první fázi bude Fio banka nabízet možnost využití bankovní identity při přihlašování k digitálním službám státu. Klienti tak získají online přístup například k bodovému hodnocení řidičů, daňovému portálu nebo důchodové kalkulačce. Na druhé čtvrtletí připravuje rozšíření bankovní identity i směrem ke službám soukromých firem z oblasti energetiky, telekomunikací, pojišťoven, e-shopů a jiných.

Aktuálně probíhá pilotní provoz Fio bankovní identity pro zaměstnance, po jeho úspěšném ukončení bude následovat postupné zprovozňování všem klientům. Ti, kteří si přejí službu aktivovat přednostně, mohou nyní požádat o zařazení do prioritního seznamu prostřednictvím služby Fio servis. V ostrém provozu budou moci o urychlené spuštění zažádat i ve svém Internetbankingu. Klientům, kteří Fio bankovní identitu nebudou chtít využívat, umožníme její trvalé vypnutí.

„Rádi oznamujeme, že jsme připraveni klientům začít v brzké době poskytovat další bezplatnou online službu, která jim usnadní život. Její výhodou je, že se lidé nemusí nic nového učit, využijí jen to, co už znají. Stejně snadno, jako se hlásí do svého on-line bankovnictví, se přihlásí i ke službám veřejné správy a později také soukromých firem. A to samozřejmě při maximální ochraně osobních údajů,“ komentuje novinku obchodní ředitel Jan Bláha.