Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > O nás > Média > Tiskové zprávy > Fio bankovní identita funguje nově i pro komunikaci s firmami

Fio bankovní identita funguje nově i pro komunikaci s firmami

15.5.2023 12:07

Klienti Fio banky mohou využívat Bank iD i pro komerční subjekty. Ušetří tak čas nejen při jednání s úřady, ale třeba i při komunikaci se zdravotními pojišťovnami nebo poskytovateli energií.

Fio banka spustila službu bankovní identity v loňském roce jako jednoduchý a bezpečný způsob, jak využít online služby státu. Nyní mohou klienti stejným způsobem přistupovat i ke službám soukromých firem. V současné době je do Bank iD zapojeno více než 150 komerčních subjektů, a to z oblasti zdravotnictví, energií, telekomunikací a dalších. Elektronickou identitu navíc lidé využijí nejen v online prostředí, ale i ve reálném světě, kde umožňuje nonstop nakupování v některých prodejnách se samoobslužným provozem.

Fio bankovní identitu má nyní aktivní přes 600 tisíc klientů, využilo ji téměř 70 tisíc z nich. Zájem rostl nejvíce v souvislosti s podáváním daňového přiznání, jednorázovým příspěvkem na děti nebo žádostmi o voličské průkazy. V celkovém souhrnu dlouhodobě patří mezi nejoblíbenější služby Portál občana a ePortál ČSSZ. V letošním roce se projevil silný vliv povinných datových schránek pro OSVČ a další subjekty, kterým bankovní identita přináší možnost jednoduššího přihlašování.

„Bankovní identita je nejrozšířenějším prostředkem elektronické identifikace občanů v České republice a způsobů jejího využití rychle přibývá. Jsme proto rádi, že ji můžeme klientům nabídnout v celé šíři. Zároveň do budoucna plánujeme využít její výhody i z druhé strany a umožnit jejím prostřednictvím zájemcům o naše služby opět o něco pohodlnější zakládání účtů,“ komentuje novinku a další plány obchodní ředitel Jan Bláha.


Fio banka, a.s.
Prohlášení


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,6504626,01854
USD22,8294924,09651
GBP28,7939830,39202
CHF25,1982626,59674
PLN5,705526,02218

Kompletní informace zde