Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > O nás > Média > Tiskové zprávy > Akcionáři ČEZu mohou žádat o výplatu dividend s Fio bankovní identitou

Akcionáři ČEZu mohou žádat o výplatu dividend s Fio bankovní identitou

1.8.2023 09:27

Největší český online broker umožňuje požádat o výplatu dividend ČEZu online pomocí Fio bankovní identity (Bank iD). Jde o velké ulehčení a zrychlení výplaty těm, kteří nemají akcie uloženy na Master účtu.

Nová webová aplikace dostupná od dnešního dne na www.vyplatadividend.cz nabízí bezplatný, bezpečný, snadný a rychlý způsob výplaty dividend všem akcionářům ČEZu – daňovým rezidentům ČR, kteří mají akcie vedeny na individuálním majetkovém účtu u CDCP. Aplikaci spustila Česká spořitelna, která tradičně výplatu dividend pro ČEZ vyřizuje. Letos jde přitom o rekordní dividendu ve výši 145 Kč na akcii.

Postup žádosti je velmi jednoduchý - akcionář po ověření totožnosti přes Bank iD uvidí v aplikaci své nevyplacené dividendy, u kterých může žádat o výplatu online. Následně po odeslání žádost obdrží potvrzení na e-mail a stejným způsobem bude informován i o provedení výplaty. Vyplácena bude dividenda ČEZ za rok 2022 a případně (pokud nebyla vyplacena) za roky 2021, 2020 a 2019, u kterých ještě neskončilo výplatní období.

Klienti, kteří mají cenné papíry uloženy na Master účtu, se nemusí o nic starat - Fio banka jim připíše dividendy automaticky na jejich obchodní účty. Typ svého majetkového účtu si může každý jednoduše ověřit v Globálním nastavení aplikace e-Broker.

„Akcie ČEZ drželo k rozhodnému dni na čtyřicet tisíc klientů Fio banky, z naší strany tedy vidíme v nové aplikaci velký potenciál. Zároveň registrujeme rostoucí zájem o Fio bankovní identitu, který nová služba dále zvýší. Společnost ČEZ je historicky první společností v České republice, která tento způsob výplaty dividendy nabízí, a věříme, že další budou následovat. Celý trh se tak opět trochu posune směrem k větší digitalizaci, což bude znamenat především větší komfort pro klienty,“ komentuje novinku Jan Bláha, obchodní ředitel Fio banky.


Fio banka, a.s.
Prohlášení


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,4826225,84138
USD22,8985824,16942
GBP28,5886830,17532
CHF25,0722626,46374
PLN5,663545,97786

Kompletní informace zde