Úvod > O nás > Média > Tiskové zprávy > Fio fondy fungují 5 let a hodnota spravovaného majetku je téměř 2,5 miliardy Kč

Fio fondy fungují 5 let a hodnota spravovaného majetku je téměř 2,5 miliardy Kč

7.12.2023 15:00

Fio investiční společnost po pěti letech svého fungování spravuje majetek za 2,45 miliardy Kč. Do Fio fondů investovalo více než 15 tisíc klientů.

„Před dvěma lety přesáhl spravovaný majetek hodnotu jedné miliardy Kč a nyní se více než zdvojnásobil. Je vidět, že investování a tzv. odkládání si je aktuálně v kurzu a věřím, že mu lidé opravdu přijdou na chuť. Určitě tomu pomohou i výsledky našich fondů, které naplňují naše dlouhodobé cíle a snad i očekávání klientů,“ hodnotí vývoj posledních let obchodní ředitel Fio banky Jan Bláha.

Nejvíce prostředků klienti vložili do Fio globálního akciového fondu, který od svého vzniku vykazuje celkové zhodnocení 62 % a jeho aktuální majetek činí 1,18 miliardy Kč. Ve Fio fondu domácího trhu je spravován majetek za 407 milionů a jeho celkové zhodnocení od jeho vzniku je aktuálně 47 %. Oba tyto fondy jsou klientům dostupné od začátku fungování Fio investiční společnosti. V nejnovějším přírůstku, Fio realitním fondu, je nyní spravováno 867 milionů Kč. Fio realitní podfond letos provedl svou první akvizici, když v květnu koupil kancelářskou budovu Rohan Business Centre.

Podílové listy mohou klienti nakoupit v investiční aplikaci e-Broker, na pobočkách banky nebo přímo ve vlastním internetovém i mobilním bankovnictví, díky čemuž je tato investice jednoduchá a přístupná všem. Podílové fondy mohou být vhodné jak pro začátečníky v oblasti investování, tak i pro zkušené klienty, kteří již mají svá zavedená akciová portfolia.