string(17) "pripajam sa do DB" string(17) "pripajam sa do DB" string(56) "spustam query exec fioowner.web_get_clanek_detail 294222" string(63) "spustam query exec fioowner.web_get_clanek_detail_cenina 294222" string(62) "spustam query exec fioowner.web_get_clanek_detail_odkaz 294222" string(88) "spustam query exec fioowner.web_get_clanky '01/12/2024', null, 10, 10, null, NULL, 1, 10" string(59) "spustam query exec fioowner.web_get_text 'languageCz', 1, 1" string(68) "spustam query exec fioowner.web_get_text 'menu3_pressReleases', 1, 1" string(59) "spustam query exec fioowner.web_get_text 'languageEn', 1, 2" string(68) "spustam query exec fioowner.web_get_text 'menu3_pressReleases', 1, 2" Úroky hypoték u Fio banky klesly ke 4 procentům, splátkové úvěry pod 5 procent | Fio banka

Úvod > O nás > Média > Tiskové zprávy > Úroky hypoték u Fio banky klesly ke 4 procentům, splátkové úvěry pod 5 procent

Úroky hypoték u Fio banky klesly ke 4 procentům, splátkové úvěry pod 5 procent

25.3.2024 10:03

Fio banka snižuje úrokové sazby hypoték u všech nabízených fixací. Tříleté a pětileté fixace tak nyní začínají na 4,28 %. Splátkové úvěry jsou nyní k mání se sazbou od 4,98 %.

„Rozhodli jsme se razantně reagovat na snížení sazeb České národní banky a snížit úrokové sazby u všech nabízených fixací hypoték a také u splátkových úvěrů pro fyzické osoby. Věříme, že tento krok oživí hypoteční trh a motivuje klienty k tomu, aby si vzali hypotéku právě u nás. Kromě nízké sazby jim nabízíme i další benefity, díky kterým si například mohou snížit měsíční splátky“ říká ředitel úvěrové divize Jakub Schmid.

Fio banka snižuje úrokové sazby svých hypotečních úvěrů, konkrétně u jednoleté fixace o 0,7 p. b., u tříleté fixace o 0,5 p. b. a u pětileté fixace o 0,4 p. b. Tříleté i pětileté zajištění sazby je tak nově možné sjednat od 4,28 % a jednoletou jistotu od 5,48 %. Hypotéka od Fio banky nabízí kromě snížené sazby také několik dalších benefitů, jako třeba mimořádná splátka jakékoliv částky a kdykoliv zdarma. Další výhodou je možnost vložit si peníze na Hypospořicí konto, které je bezplatnou součástí hypotéky, a snížit si tak své měsíční splátky.

„Kromě hypotečních sazeb upravujeme také úrokovou sazbu u splátkových úvěrů, jejíž minimální hodnota nově dosahuje 4,98 %. To znamená snížení minimální sazby o 1,6 p. b. Splátkový úvěr si u nás klienti sjednají jednoduše v bankovnictví, a kromě úroku jim neúčtujeme žádné další skryté poplatky,“ doplňuje Jakub Schmid.