Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Analýzy > Erste Group: Zvyšujeme cílovou cenu na 934 Kč a doporučení na "koupit"

Erste Group: Zvyšujeme cílovou cenu na 934 Kč a doporučení na "koupit"

22.7.2021 17:24, BAAERBAG

  • V předkládané analýze akciového titulu společnosti Erste Group Bank AG (dále také „Erste“, „Erste Group“, nebo „Banka“) aktualizujeme naši cílovou cenu a investiční doporučení pro akcie Banky. V porovnání s naší poslední publikovanou analýzou jsme přistoupili ke zvýšení naší cílové ceny pro akcie Erste ze 742 Kč na 934 Kč. Vzhledem k aktuálnímu tržnímu kurzu akciového titulu zvyšujeme naše investiční doporučení na stupeň „koupit“. Naše aktuální cílová cena pro akcie Erste představuje v uvažovaném investičním horizontu 12 měsíců potenciální kapitálový výnos 17 %.
  • Naše zvýšení cílové ceny odráží jednak celosvětový postup v boji s pandemií COVID-19 a s ním související zvyšující se pravděpodobnost růstu úrokových sazeb a jednak prozatím uspokojivé výsledky Erste v dosavadním průběhu pandemie. Vývoj provozních výnosů a nákladová hospodárnost v uplynulém roce předčily naše očekávání. Poslední údaje ohledně kvality úvěrového portfolia z prvních třech měsíců stávajícího roku nám dávají další důvod k optimismu pro výsledky v nadcházejících kvartálech.
  • Erste během uplynulých kvartálů naakumulovala značný objem přebytečného kapitálu, který by měl pozitivně ovlivnit možnosti výplaty dividend po odeznění současných restrikcí ECB. Pro investora pohybujícího se na české burze, hledajícího dividendový výnos a zároveň kvalitní korporátní správu jsou akcie Erste vhodnou volbou.
  • V porovnání s ryze českými obchodovanými bankami (KB a MMB) dosahuje Erste nižší rentability vlastního kapitálu (ROE). Tento fakt je již ale zohledněn v aktuálním tržním ocenění. Expozice vůči rychleji rostoucím trhům střední a východní Evropy a růst měnověpolitických sazeb v těchto zemích v příštích kvartálech by měl Erste umožnit návrat k vyšším hladinám ROE, ze kterého by investoři měli benefitovat.


Tomáš Hrabánek
Fio banka, a.s.
Prohlášení


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,6504626,01854
USD22,8294924,09651
GBP28,7939830,39202
CHF25,1982626,59674
PLN5,705526,02218

Kompletní informace zde